Marti 9 August

Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL, Ciucă a fost singurul candidat pentru această funcție


Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal s-a întrunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte. Acesta a fost organizat după demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL. Premierul Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru această funcţie, este noul președinte al partidului.

Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Nicolae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor. De asemenea, au fost 159 de voturi neexprimate (abțineri), notează Digi 24.

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus, miercuri, candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii și, desigur, în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. Partidul Național Liberal este astăzi la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării", a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă spune că nu are experiență pentru această funcție, dar nu se va lăsa prizonier

Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea congresului că nu are vechime în Partidul Naţional Liberal, nici experienţă politică şi nici că nu vrea să pară ceea ce nu este, dar a punctat că nici nu se va lăsa prizonier.

Dragi liberali, am scris pe prima pagină a moţiunii că am făcut acest demers conştient că forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului este dată de primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene, este dată de senatori şi deputaţi, dar mai ales este dată de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Este adevărat - nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie”, a spus Ciucă, duminică, în discursul susţinut la Congresul extraordinar al PNL, citat de Digi 24.

Comentarii Facebook