Miercuri 24 Aprilie

Naumescu, fost oficial clujean în Ministerul de Externe, propune ca România să doneze din vaccinurile Anti-COVID-19


Valentin Naumescu, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, propune ca România să își doneze din ”rația” de vaccinuri Republicii Moldova.

VACCINURI DIN PARTEA ROM NIEI, PENTRU REPUBLICA MOLDOVA?

Ce ziceți, oare nu ar fi o idee bună ca Președintele Iohannis să anunțe în timpul vizitei oficiale pe care o va efectua la Chișinău sprijinul României pentru Republica Moldova inclusiv în campania de vaccinare anti-COVID?

Printre alte teme de colaborare, un AJUTOR/DONAȚIE de câteva zeci de mii de vaccinuri în prima etapă, din cota care revine României de la Uniunea Europeană, cel puțin pentru personalul medico-santitar și pentru cei din categoriile de risc crescut, ar fi probabil o formă concretă, vizibilă și inspirată de a începe relansarea relațiilor speciale România-Republica Moldova, după recenta inaugurare a președinției Maiei Sandu.

Inclusiv SPRIJIN LOGISTIC pentru desfășurarea campaniei de vaccinare, care necesită, așa cum știm, condiții speciale”, a propus Naumescu (foto).

În acest moment, lucrurile sunt neclare în privința numărului de vaccinuri pe care România îl va primi. 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marți, 29 decembrie, în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca. ”Porția” de vaccinuri care revin României este decisă la cel mai înalt nivel al UE, iar donațiile pentru alte țări sunt cel puțin nepotrivite.

naumescu_0.jpg

Clujul primește marți, 29 decembrie, 29.250 doze de vaccina anti Covid-19

Comentarii Facebook