Sambata 25 Septembrie

Clujul primește marți, 29 decembrie, 29.250 doze de vaccina anti Covid-19


România va primi marți, 29 decembrie, 140.400 doze de vaccin anti COVID-19, care va fi împărțit în toată țara centrelor regionale. 

Din informațiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

În jurul orei 7.50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Vaccinurile vor fi transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă”, precizează Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel:

București: 40.950 de doze

Iasi : 25.350 doze

Cluj-Napoca: 29.250 doze

Constanta: 8775 doze

Craiova: 12.675

Brasov: 12.675

Timișoara: 10.725

Procesul de vaccinare din județul Cluj va avea trei faze. În faza zero va fi vaccinat personalul de la spitalele COVID-19 și restul spitalelor. ”După ce se va termina faza zero, vom intra în faza unu, cu personalul medical din județul Cluj, respectiv 12.500 de persoane care vor fi vaccinare în cele 20 de centre amenajate în unități medicale din județul Cluj.

În faza doi va cuprinde persoanele din grupele de risc, persoane cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, în total aproximativ 132 de mii de persoane, care vor fi vaccinate, dacă își exprimă această intenție. Vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj: 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, 2 în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla și Huedin și câte unul în câteva comune.

În faza doi de vaccinare vor intra și persoanele din centrele rezidențiale, adică 2.500 de persoane, care vor fi vaccinate dacă doresc”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Cluj: Reacție alergică după vaccinare anti - COVID la o asistentă de la SCIB Cluj

Comentarii Facebook