Monica Macovei despre Ponta: ”Iar ne-a făcut de râs”

 


Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a spus astăzi că declaraţia premierului Victor Ponta referitoare la trecere CSM şi Parchetelor sub control parlamentar este "catastrofală" şi încalcă separaţia puterilor în stat.

"Declaraţia este catastrofală, încalcă separaţia puterilor în stat, şi mai atârnă o piatră de moară la MCV. Îi aduc aminte lui Victor Ponta, pentru că se pare că habar nu are, că această propunere încalcă separaţia puterilor în stat, acest principiu fiind de esenţa democraţiei", a declarat Monica Macovei.

"A spus o nouă prostie, o nouă gafă şi iar ne-a făcut de râs, pentru că nu a spus-o singur în baie, a spus-o la o reuniune a prim-miniştrilor din statele europene şi ne-a arătat, încă o dată, că scopul a tot ceea ce face USL este să preia Justiţia. Acum încearcă prin Parlament, în condiţiile în care în Parlament sunt peste douăzeci de oameni trimişi în judecată şi în condiţiile în care USL respinge aprobarea ridicării imunităţii", a mai adăugat vicepreşedintele PDL.

În cadrul unei coferințe de presă susținută la Bratislava, Victor ponta a afirmat că serviciile de informații, parchetele și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să funcționeze sub control parlamentar, astfel încât să existe siguranţa că aceste instituţii nu sunt folosite în bătălii politice.

"Vorbim de un sistem în care serviciile de informaţii să fie sub un control parlamentar, transparent şi când e vorba de buget, şi când e vorba de operaţiuni. Exact acelaşi lucru trebuie să fie şi în ceea ce priveşte parchetele, controlul CSM-ului şi siguranţa pentru noi toţi că toate aceste instituţii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodată folosite în bătălii politice", a declarat Ponta.

 

 

 

Sursa: realitatea.net

Comentarii Facebook