Mobilizare pe Autostrada Transilvania: 1.200 de angajați și peste 300 de utilaje, scoase pe șantier. Ce șanse sunt să circulăm pe A3 până în 2024?


Firma de construcții UMB a scos pe șantierele de pe A3, Nădășelu – Mihăiești – Zimbor, respectiv Zimbor-Poarta Sălajului 1.200 de angajați și 360 de utilaje, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a publicat și imagini cu lucrările din zonă.

Lucrările la terasamentul viitoarei autostrăzi sunt suspendate temporar din cauza ploilor abundente din ultima perioadă și a accesului dificil în zona acestora, dar se realizează lucrări la viaducte, pasaje, poduri și podețe.

Au fost scoși pe șantiere 1200 de muncitori și 360 de utilaje. Antreprenorul realizează grinzile necesare construcției în fabrica proprie din șantier”, transmite CNAIR.

utilaj 3.jpg

Pe tronsonul de 30 de kilometri Nădășelu - Mihăiești (16,80 km.) și Mihăiești - Zimbor (13,26 km.) lucrările au ajuns la 49,28% stadiu fizic de execuție. Termenul de finalizare a acestei bucăți de autostradă a fost prelungit pentru 2025. Valoarea contractului este de 1,39 miliarde lei fără TVA (Sursa de finanțare - Fonduri europene nerambursabile), antreprenor - Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Electromontaj SA”, au mai transmis reprezentanții CNAIR. 

Conform acestora, pe secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului (12,24 km.) stadiul fizic de execuție este de 23,62%,  termenul contractual fiind august 2024. Antreprenor - Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL.  Valoarea contractului este de 836,9 milioane lei fără TVA (Sursa de finanțare: Fonduri europene nerambursabile).

utilaj 2.jpg


Comentarii Facebook