Mirosul de GUNOI a revenit în Cluj-Napoca și nu vine de la Aiton, așa cum spun cei de la Consiliul Județean Cluj


Clujenii se plâng că iarăși miroase a gunoaie în oraș, reclamațiile venind din cartierul Gheorgheni, strada Unirii, zona Iulius Mall. 

Iarăși miroase a gunoi, cel puțin în Gheorgheni. De vreo 2 ore a început (sesizare în jurul orei 13.00). Poate sesizați pe cineva să se facă rapid verificări, nu comisii”, ne-a explicat un clujean.

Acesta a semnalat că mirosul vine de pe strada Unirii. ”Se simte și pe stradă și la etajul 4 un miros de gunoi”, a mai spus clujeanul.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus duminică, 3 septembrie, că a primit informații că mirosul provine de la o fermă de pui din Aiton (situată la 17 km de Cluj-Napoca), care aruncă găinaț pe terenurile agricole. Tișe a spus că a fost contactat de un localnic din Aiton, care i-a precizat că în comună miroase infernal. ”Munți întregi de găinaț amestecat cu cine știe ce. Miroase îngrozitor, a mortăciunea”, reclama localnicul, citat de Alin Tișe. Acesta a prezentat chiar și fotografii.

WhatsApp Image 2023-09-03 at 09.59.14.jpeg

Ei bine, acum mirosul a revenit în oraș și este de gunoi. Garda de Mediu Cluj a respins ideea ca mirosul provine de la Aiton, pentru că distanța este prea mare și probele de aer nu susțin această ipoteză. În plus, firma Supercom, care administrează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) construită de Consiliul Județean Cluj, a fost amendată de cei de la mediu cu 80 de mii de lei, pentru că a poluat orașul. 

Aici intervin câteva semne de întrebare, pentru că există impresia că autoritățile liberale din Cluj se chinuie mult să scoată nevinovată firma Supercom, deși Garda de Mediu a spus clar că mirosul provine de la faptul că firma de gunoi a acumulat cantități impresionante de gunoi, pe care nu le-a tratat și neutralizat. Suspiciunea este că utilajele de sortare s-au stricat, iar Supercom nu a anunțat Garda de Mediu.

Compania de gunoi din București, care are monopol pe deșeurile Clujului după o licitația organizată tot de administrația liberală, neagă vehement că mirosul provine de la rampa lor. 

Știri de Cluj a discutat, însă, cu șeful Gărzii de Mediu Cluj (citiți AICI detalii), în timp ce se afla pe rampa de lângă Pata Rât, iar acesta a spus că mirosul din oraș și cel de la depozit sunt identice. Ba mai mult, l-am întrebat (Link AICI) în urmă cu o săptămână pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, despre acest caz, iar replica a fost să întrebăm în altă parte, mai precis la ”Garda și Agenția de Mediu și Primării. Nu mai avem responsabilități legate de gunoaie!”.

La o săptămână de la analiza Gărzii de Mediu, Prefectura spune că în Cluj nu miroase nici de la CMID, nici de la găinațul din Aiton

---------------------

UPDATE

Mai mulți locuitori din satul Rediu (20 de km de Cluj-Napoca) au redactat o scrisoare și au trimis-o Consiliului Județean Cluj, explicând că mirosul se simte și la ei.

WhatsApp Image 2023-09-06 at 18.58.27.jpeg


Comentarii Facebook