Peter Eckstein-Kovacs: Kelemen Hunor ar fi un presedinte al UDMR care da lectii si ordine de sus!


Peter Eckstein-Kovacs, candidat la functia de presedinte al UMDR, sustine ca, daca el va deveni liderul Uniunii, organizatia va fi una deschisa, altfel va fi "inchistata si cu sefi care dau lectii".

Peter Eckstein-Kovacs crede ca alegerile de la Oradea nu vor desemna numai cine va conduce Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, ci si cum va fi condusa in viziunea alegerilor din 2012.

"O alta chestiune care cred eu ca se va decide la congres este cum va arata UDMR in urmatoarea perioada. Va fi o organizatie, o Uniune deschisa, prietenoasa, primitoare asa cum ofer eu sau va fi una mai inchistata in program, cu niste sefi care dau numai lectii si dau numai cu ucazuri celor de jos. Asta este o alta alternativa pe care eu nu vreau sa o nominalizez. Eu cred ca aceste alegeri si acest congres vor hotari daca vor fi doua sau trei organizatii politice maghiare la alegerile din 2012, una exista Partidul Civic Maghiar, dar existenta configurat si al treilea partid (n.red. Partidul Popular al Maghiarilor). Daca va fi o conducere si o politica de colaborare cu toate fortele politice maghiare din Romania sau va fi una de respingere a dialogului", a precizat Peter Eckstein-Kovacs.

Candidatul la functia de presedinte al UDMR sustine ca numai el poate negocia cu liderii partidului pe care Tokes Laszlo vrea sa il formeze, ca raspuns la ineficienta UDMR.

"Sunt candidatul cel mai capabil de a-i convinge pe cei care doresc constituirea celui de-al treilea partid, sa gaseasca o forma de colaborare fara sa adopte statutul de partid.

Eu ii stiu pe liderii acestei miscari. Imi sunt vechi colegi, care au fost parlamentari UDMR, sunt oameni cu care am o relatie de prietenie, ceea ce nu cred ca va putea face unul sau altul dintre contracandidatii mei
", a mai afirmat Peter Eckstein-Kovacs.

Congresul UDMR in cadrul caruia va fi ales viitorul presedinte al UDMR va avea loc in perioada 26-27 februarie la Oradea.


Citeste si...

Peter Eckstein-Kovacs: Nu renunt la candidatura pentru functia de sef al UMDR

Comentarii Facebook