Miercuri 24 Aprilie

Mircia Giurgiu, Independentul de Cluj: "Nu voi candida la primarie!" INTERVIU VIDEO cu deputatul exclus din PDL

 

Mircia Giurgiu a vorbit intr-un interviu acordat Stiri de Cluj despre excluderea lui din PDL si despre planurile de viitor. "Ii urez lui Emil Boc sa ramana premier pana la sfarsitul mandatului. Nu voi candida la primaria Cluj Napoca".

 

Stiri de Cluj: De ce ati votat impotriva?

Mircia Giurgiu: Nu aveam cum sa votez altfel, atata vreme cat provin din lumea sindicala, iar in 2008, cand era campanie electorala, am strans colegii de la Blocul National Sindical, peste 20 de lideri sindicali la sediul PDL, si ne-au promis sprijinul. Au fost cu noi in campania electorala si nu aveam cum sa le intorc spatele in acest moment cand se simt amenintati salariatii.

Stiri de Cluj: Stiati ca daca veti vota, veti fi exclus?

M.G.: Da, cu siguranta. A fost decizia partidului pe care o respect! Eu ii doresc domnului Emil Boc sa castige presedintia partidului, sa ramana prim-ministru pana la finalul mandatului si colegilor din cadrul Partidului Democrat Liberal multa sanatate si sa fim si noi sanatosi.

Stiri de Cluj: Credeti ca decizia de excludere a dvs. arata ca in PDL este dictatura?

M.G.: Nu! Atata vreme cat e decizia conducerii partidului eu o respect si o sa continui sa lupt pentru apararea drepturilor si intereselor celor care m-au votat si sa facem in asa fel incat sa simta fiecare cetatean ca e respectat si ca ne gandim la el.

Stiri de Cluj: I-ati anuntat ca veti vota impotriva Guvernului?

M.G.: Am vorbit cu dansii, nu oficial, ci neoficial. Eu am considerat ca ma inteleg, dar nu a fost asa si...

Stiri de Cluj: Ce v-a zis Emil Boc?

M.G.: In decembrie eu tot speram sa se acorde cei 25% taiati in iunie si s-au acordat numai 15%. Am inteles si nu am votat motiunea si atunci Emil Boc mi-a spus ca este ultima oara cand avem probleme. I-am spus ca au aparut iarasi probleme si dumnealui mi-a spus ca asta e cu totul altceva. Mi-a spus ca nu e vorba de taieri, ci numai de modificarea Codul Muncii.

Stiri de Cluj: Regretati ca v-ati inscris in PDL?

M.G.: Nu! Eu m-am dus cu incredere si speranta. Am incercat sa fac treaba. Nu m-am ferit de la nicio activitate, de la nicio actiune. Am incercat sa ajut...

Stiri de Cluj: Si nu se poate in PDL?

M.G.: Ba da, cat am putut am ajutat. Nu m-a oprit nimeni! Nu am asteptat nici un sprijin de la colegi, pentru ca eu m-am dus sa muncesc nu sa ma sprijine cineva.

Stiri de Cluj: Ce veti face de acum inainte?

M.G.: Voi ramane deputat independent. Mai am un an si opt luni de mandat. Am fost patru ani independent si o sa incerc sa ajut cat pot eu pe toti cei care au probleme.

Stiri de Cluj: Cu siguranta v-au "curtat" partidele. Ne puteti spune ceva despre ofertele primite?

M.G.: Nu! Au fost unele discutii...

Stiri de Cluj: Cu cei de la PSD?

M.G.: Au fost unele discutii si m-au intrebat ce fac. Deocamdata voi ramane independent.

Stiri de Cluj: Aveti de gand sa candidati la primaria Clujului?

M.G.: Nu! Eu ma simt bine ca si deputat. Nu stiu daca voi mai candida mandatul urmator, dar ca deputat pot sa ajut mult mai mult. Stiu cand eram la sindicat trebuia sa ma duc la prefect, la primar pentru orice problema. Ca deputat pot discuta direct cu un ministru si pot sa ajut mult mai usor.

 

Mircia Giurgiu a fost exclus din partid, dupa ce a votat "pentru" motiunea de cenzura initiata de opozitie. Emil Boc a declarat miercuri, 16 martie, imediat dupa terminarea votului ca deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus pentru insubordonare.

 

Citeste si...

Mircia Giurgiu, exclus din PDL de Emil Boc! Deputatul PDL Cluj a votat pentru demiterea Guvernului si a platit cu capul

Comentarii Facebook