Marius Nicoara: Emil Boc da Ardealul pe gratis ungurilor!


Senatorul PNL Cluj, Marius Nicoara, il acuza pe Emil Boc ca este gata sa vanda "pe gratis" Ardealul ungurilor pentru a castiga bunavointa presedintelui Traian Basescu.

"Lipsa de reactie a autoritatilor statului si indarjirea acestora de a nu avea o atitudine oficiala fata de incidentele generate de Ziua maghiarilor, ca si fata de mesajele premierului Ungariei, sunt, in opinia mea, sinonime cu inalta tradare. Consider actiunile maghiarilor iredentisti, care au pangarit imaginea lui Avram Iancu, un real atentat la insemnele nationale ale Romaniei, pentru ca Avram Iancu reprezinta un simbol national, sinonim cu stema, drapelul si identitatea noastra nationala", a declarat Marius Nicoara.
 
Senatorul clujean a spus ca fata de actiunile iredetiste din ultima vreme asteaota o luare de pozitie ferma a autoritatilor romane.
   
"Premierului Romaniei, Emil Boc, i s-a cerut miercuri, in cadrul sedintei camerelor reunite ale Parlamentului, o reactie institutionala. Nu a venit. Domnia sa pe cine reprezinta? Aveam impresia ca este primul ministru al Romaniei, cel putin titulatura asta spune. Observ insa ca nu poate fi altceva decat marionata presedintelui Traian Basescu, din moment ce nu ia atitudine fara aprobarea 'carmaciului', daramite sa-si asume o declaratie in Parlamentul tarii. Am impresia ca domnul Boc nu mai stie cui ii este aservit " lui Traian Basescu, UDMR-ului, sau chiar lui Viktor Orban? Totodata, remarc faptul ca terenul pe care calca Emil Boc se aseamana din ce in ce mai mult cu nisipurile miscatoare si ca acestuia ii e teama ca orice miscare ar face, se va scufunda", a mai spus Nicoara.
 
Parlamentarul clujean sustine ca "Emil Boc, roman nascut in inima Apusenilor, ai carui parinti si consateni stiu, cu siguranta, ce a insemnat pentru Ardeal ocupatia austro-ungara" este dispus "nu sa vanda Ardealul pe un pumn de arginti, ci sa-l dea gratis".

Marius Nicoara sustine ca astfel Boc vrea sa castige bunavointa presedintelui Basescu si sa isi asigure sprijinul politic pentru a ramane in functie.

Comentarii Facebook