Mircia Giurgiu, despre declaratiile lui Viktor Orban de la Tusnad: Sunt o ofensa adusa poporului roman


Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat ca declaratiile facute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la "Tusvanyos", sunt o ofensa adusa poporului roman.

Parlamentarul cere o reactie oficiala a prim-ministrului Emil Boc, a presedintelui Traian Basescu si a ministrului de Externe, Teodor Baconschi.



"Declaratiile lui Viktor Orban, facute la 'Tusvanyos', despre faptul ca in privinta reorganizarii Romaniei, nu a venit momentul in care Guvernul de la Budapesta sa se manifeste si ca poate va veni acel moment, sunt un amestec clar in treburile interne ale Romaniei, o ofensa adusa poporului roman. Este inacceptabil sa primim lectii de la premierul Ungariei si sa fim amenintati. Din pacate, autoritatile romane nu au avut nicio reactie, nici prim-ministrul Emil Boc, nici ministrul de Externe, Teodor Baconschi, nici presedintele Traian Basescu. Nu este in regula, ar trebui sa avem reactii clare, Romania e cea care decide ce se intampla in tara si nu primim lectii de la altii. Ar trebui declansata o dezbatere parlamentara, sa stabilim clar cine conduce Romania, sa nu acceptam lectii de la 'prieteni', iar ambasadorul Romaniei din Ungaria sa fie chemat si sa aiba o discutie cu autoritatile de la Budapesta", a declarat Mircia Giurgiu.

Comentarii Facebook