Chinezii nu mai investesc 400 de milioane de euro la Somes Dej. Ministrul de Externe este acuzat ca nu a spijinit investitia

Investitia de 400 de milioane de euro anuntata de chinezii de la Grup Avic International la Somes Dej a picat. Ministerul de Externe este acuzat ca nu a sprijinit aceasta investitie.

 

La sfarsitul anului trecut, Somes Dej si Avic International au semnat un Memorandum, care prevedea investitii masive, de circa 400 de milioane de euro.

 

Deputatul PSD Cluj, Cornel Itu, care a lucrat la combinatul din judet, sustine ca a solicitat, la inceputul acestui an, o intalnire cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta pasii pentru continuarea investitiei chineze de la Dej, dar nu a primit sprijinul pe care il dorea. "Spre surprinderea si regretul meu, al tuturor celor implicati in aceasta vitala intreprindere la nivel national chiar, totul a fost lasat balta, din lipsa totala de sustinere si implicare din partea ministerului ce cu onoare conduceti", arata deputatul Cornel Itu intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului de Externe.

 

Cornel Itu a anuntat ca va cere o ancheta parlamentara care sa stabileasca de ce Romania nu are ambasador in China de 9 luni.

 

Compania Avic International anunta la sfarsitul anului trecut ca vrea sa investeasca 400 de milioane de euro si sa preia combinatul care mergea pe pierdere.

 

Vezi si

Somes Dej a semnat un contract de exclusivitate cu o companie din China, care a anuntat investitii de 400 de milioane de euro

Comentarii Facebook