Miercuri 24 Aprilie

Marko Bela a anuntat la festivalul "Peninsula" ca UDMR nici nu se gandeste sa renunte la guvernare


Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat la festivalul "Peninsula", de la Targu Mures, ca acum nu se pune problema iesirii de la guvernare. Prioritatile UDMR sunt Legile educatiei si cea a minoritatilor.

"Nu s-a pus problema iesirii de la guvernare si nu se pune nici in acest moment, ceea ce vom discuta sunt prioritatile legislative, in primul rand. Bineinteles ca in astfel de reuniuni se face si o analiza a situatiei politice, dar scopul ar fi stabilirea unor prioritati legislative, care sunt proiectele in legatura cu care trebuie sa facem demersurile necesare, inclusiv Legea educatiei si alte legi. Eu totusi as vrea ca in aceasta toamna sa reluam oricum si Legea minoritatilor, deci ar fi a doua prioritate in special. Eu am intotdeauna sperante. Nu sta chiar de zece ani, deci vom discuta si Legea minoritatilor", a aratat Marko Bela.

Presedintele UDMR a anuntat ca legea educatiei este interesanta in special prin descentralizarea unitatilor de invatamant. Marko Bela a declarat ca nu il va aborda pe ministrul Daniel Funeriu, care este si el la festivalul "Peninsula", si ca discutiile politice isi au locul lor la Bucuresti.

"Ar fi rau daca aici ar trebui sa discutam cu domnul Funeriu, cu care ne intalnim foarte des si ne consultam aproape zilnic, deci din acest punct de vedere as afirma ca e foarte buna colaborarea intre mine, cabinetul meu si Ministerul Educatiei, inclusiv in ce priveste Legea invatamantului. Cu aceasta, eu am o dilema, fiindca in Senat avanseaza foarte incet. In Camera Deputatilor am reusit sa scoatem o varianta acceptabila, dar in Senat foarte greu merge in comisie, deja am pierdut, dupa cum stiti, un an, practic, in legatura cu multe dispozitii, pentru ca am fi vrut ca legea sa fie adoptata inainte de inceperea anului scolar. Deci trebuie sa vedem ce facem in septembrie, mai ales in ce priveste partea cu descentralizarea", a mai subliniat presedintele UDMR.

Comentarii Facebook