Mircea Giurgiu: Ministerul Muncii este ingrijorat ca mamele vor avea prea multi bani


Ministerul Muncii a anuntat ca nu poate acorda indemnizatie pentru mai mult de un copil intr-un singur concediu maternal, pentru a nu se produce un decalaj major intre veniturile mamei.

"Ei considera ca nu se pot acorda doua indemnizatii pe perioada concediului de maternitate deoarece asta ar insemna un decalaj major intre veniturile mamei din timpul concediului pentru cresterea copilului si veniturile acesteia dupa reinceperea activitatii. Asta inseamna ca ministerul este ingrijorat ca mama o sa aiba prea multi bani si nu de faptul ca este nevoie de mai multi bani pentru a creste doi copii", a fost raspunsul dat de Ministerul Muncii la interpelarea adresata de catre deputatul Mircea Giurgiu.

Deputatul Mircea Giurgiu a depus o interpelare la Ministerul Muncii, dupa ce o mama i s-a plans ca nu va primi indemnizatie si pentru al doilea copil nascut in termenul concediului de maternitate.

In momentul in care i s-a nascut al doilea copil, aceasta era in concediul maternal dupa primul copil, care avea 1 an si 4 luni.

Comentarii Facebook