Mircea Geoană vrea din nou la prezidențiale, dacă nu candidează Ponta



Senatorul Mircea Geoană a declarat, în cadrul emisiunii "După 20 de ani" difuzată de Pro TV, că în cazul în care Victor Ponta decide să candideze la Preşedinţie va fi sprijinit de toţi social-democraţii, însă dacă acesta nu va dori să candideze, Geoană își dorește să fie ales drept candidatul PSD.

"Eu sunt absolut convins de faptul că PSD trebuie să aibă candidat la preziedenţiale. (...) Nu este o formulă care să servească interesul PSD sau să servească democraţia românească ca principalul partid al României, care azi reprezintă 40 la sută din intenţiile de vot ale ţării, să nu aibă propriul candidat. A fi o desistare a PSD de la poziţia de prim partid al României şi ar fi şi o desistare, într-un fel, a jocului democratic, nereprezentând un segment atât de important în competiţia electorală. (...) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD să nu aibă candidat", a declarat Mircea Geoană în emisiune.

Senatorul a precizat că în acest moment sunt două nume în PSD, Victor Ponta şi Mircea Geoană, care au atributele şi susţinerea necesare pentru o candidatură la Preşedinţie.

"În interiorul PSD în acest moment sunt două nume - Victor Ponta şi cu mine - care au atributele, calităţile, experienţa şi susţinerea din partid şi în opinia publică ce ne-ar permite să candidăm la Preşedinţia României", a spus senatorul.

Întrebat dacă, în cazul în care Victor Ponta decide să nu candideze la președinție, își dorește să fie propus drept canditat din partea social-democraților, Geoană a răspuns: "Mai există vreo urmă de îndoială faţă de cineva care a candidat şi a obţinut atât de multe voturi şi care a câştigat alegerile în România că nu este un obiectiv firesc pentru mine? Da! Dar acest lucru nu înseamnă că dorinţa noastră de a da viitorul preşedinte al României trebuie să se lovească de orgoliile noastre personale şi de concurs de frumuseţe".

"Şi dacă Victor Ponta decide că vrea să candideze, îl vom sprijini cu toţii, dacă el hotărăşte să nu candideze, ne îndreptăm către următorul candidat, numele meu este acolo, este explicit spus chiar de către preşedintele partidului", a continuat el.

Comentarii Facebook