Duminica 20 Iunie

Mircea Geoană: Dacă România ar asigura romilor locuri de muncă, PIB ar creşte cu 4-6 la sută

 

Senatorul PSD, Mircea Geoană, a declarat că, dacă România le-ar asigura tinerilor romi acces la piaţa muncii, PIB ar creşte cu 4-6 la sută.

 

Geoană a spus la Timişoara că 85 la sută din romii tineri, cu vârste până în 25 de ani, nu au un loc de muncă, scrie MEDIAFAX.

 

"Fiecare tânăr trebuie să aibă o şansă egală de start: acces la educaţie, acces la o slujbă bună. Sunt lucruri pe care trebuie să încercăm să le punem în practică. Altfel, următoarele victime vom fi noi: bănăţeni cu ardeleni, olteni cu dobrogeni", a afirmat senatorul PSD.

 

Senatorul PSD a spus că dacă ar fi asigurat tinerilor de etnie romă acces la piaţa muncii în condiţii comparabile cu ale majorităţii, rata de angajare ar creşte între cinci şi zece la sută, iar PIB între patru şi şase la sută.

 

Rata de şomaj la tinerii romi de până la 25 de ani este de 85 la sută, dar media naţională este de 25 la sută.

 

"Problema pe care o avem (incluziunea socială a romilor - n.r.) este o bombă cu ceas, care ne va exploda în faţă în 30-40 de ani dacă România nu îşi face o strategie viabilă de luptă împotriva excluziunii sociale. Asta nu înseamnă că trebuie să accept ca unii din Europa să folosească acest pretext pentru a mă ţine la uşă, de exemplu în Schengen. Schengen nu are nimic de-a face cu populaţia romă", a adăugat Geoană.

Comentarii Facebook