Miercuri 17 Aprilie

Ministrul Apararii: Vom face eforturi pentru a cumpara incet, dar sigur, avioane americane F 16


Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat la Cluj ca, in ciuda crizei, se vor face eforturi pentru a fi cumparate avioane americane de tip F 16

"Speram ca proiectul nostru, pe care l-au cerut Fortele Aeriene sa ne dotam cu avioane F 16, va putea printr-un efort, cu banii pe care ii avem, incet, dar sigur, sa putem sa cumparam acele avioane pe care intreaga zona NATO le are, F 16", a spus Gabriel Oprea.

Ministrul Apararii a recunoscut ca in 2012 armata va avea un buget de avarie. "Am avut in ultima perioada un buget de avarie, am cerut 2,38 la suta din PIB, pe care Romania si l-a asumat la intrarea in NATO, dar vedeti care sunt posibilitatile Romaniei acum. E bine ca a crescut putin si sunt convins ca in momentul in care vom avea posibilitate economica vom primi bugetul de 2,38 la suta. Cu acest buget de avarie de pana acum ne-am indeplinit misiunile din tara si in teatre de operatii din strainatate. Avem nevoie de bani, de acel 2,38 la suta din PIB pentru Aparare, pentru a avea tehnica de lupta moderna", a mai afirmat Gabriel Oprea.

 

Citeste si...

UNPR cere impozitarea averilor mari si foarte mari! Sunteti de acord? VIDEO

Ministrul Apararii: Militarii vor lucra pe buget de avarie in 2012

E criza? Vezi cu ce masini de lux au venit liderii UNPR la Cluj FOTO

Comentarii Facebook