Clujenii de pe strada Buna Ziua cer asfaltarea drumului, dar nimeni nu-i asculta


Clujenii care locuiesc pe strada Buna Ziua cer ca drumul sa intre in reparatii, mai ales ca traficul greu a fost mutat pe centura Valcele-Apahida.

"S-a inaugurat centura, ceea ce inseamna ca nu va mai fi trafic greu si de tranzit pe strada Buna Ziua. Avand in vedere acest lucru, cei care locuim in zona vrem sa demarati cat mai repede intrarea in normalitate a acestei strazi, cu trotuare, iluminat si canalizare decente. Am asteptat si am suportat deja prea mult! Au fost numeroase scuze, ca de exemplu ca strada este in administrarea DRDP, desi traseul ei trece prin oras si noi cei care locuim acolo nu platim impozite la DRDP, ci la Primarie. Acum nu mai aveti nici o scuza!
Desi mai nou incercati sa pasati mingea proprietarilor din zona, care, se pare, nu sunt dispusi sa cedeze teren pentru largirea strazii, nu cred ca aici trebuie cautati responsabilii! Dupa ce ne-ati tinut atatia ani cu traficul infernal de camioane, pe doua benzi (pe alocuri nici acestea intregi), acum ca traficul se va reduce substantial doriti sa largiti strada? Este absurd! In plus nu exista loc fizic pentru largirea strazii, in multe locuri casele sau blocurile ajung aproape in strada! Oare cine a eliberat autorizatiile de construire pentru acestea? Degeaba veniti acum sa cereti teren de acolo de unde nu ati pretins atunci cand erati indreptatiti sa o faceti!", a scris Vlad Serbanescu, un clujean care locuiesc te Buna Ziua, intr-un memoriu.

Reprezentantii municipalitatii sustin ca drumul este in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, institutie care trebuie sa realizeze proiectul si sa obtina finantarea pentru modernizarea acestuia.

Arhitectii Primariei au lansat la inceputul anului o dezbatere publica privind modul in care ar trebui modernizata strada, mentionand ca este nevoie de largirea ei pentru amenajarea de trotuare si de statii de autobuz. Toate aceste modificari vor trebui mentionate in noul Plan Urbanistic General, care ar trebui aprobat pana la finalul anului.

Comentarii Facebook