Mihai Seplecan, AUDIAT în procesul lui Uioreanu: Am dat și eu bani la partid și nu am primit chitanță

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost audiat în procesul în care Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean sunt acuzați de fapte de corupție. 

 

Seplecan a fost audiat ca martor, la propunerea avocaților omului de afaceri Vasile Pogăcean din comuna Iclod. ”Am vrut să demonstrăm că Vasile a dat bani la partid, în calitate de membru PNL. Seplecan a fost implicat în campaniile electorale anii trecuți și poate să confirme”, a spus avocata Laura Baciu, conform clujust.ro.

 

Seplecan a spus în fața instanței că Vasile Pogăcean era membru de partid și că a sprijinit organizația cu bani. Seplecan a mai afirmat că Vasile Pogăcean a candidat la alegerile locale din Iclod, fiind activ în politică. 

 

Despre Răzvan Pop, consilierul lui Horea Uioreanu, Mihai Seplecan a relatat că se ocupa de colectarea banilor pentru campanie și că nu întoteauna dădea chitanță pentru sumele primite. ”Am pățit și eu să contribui la partid cu bani pentru campanie și să nu primesc chitanță”, a spus Mihai Seplecan.

 

Stiri de Cluj a prezentat în exclusivitate, în 17 iulie 2014, agenda pe care Răzvan Pop o ținea în calculatorul lui și în care apar toți banii pe care i-a încasat de la diverși oameni de afaceri și sponsori. 

 

În agenda găsită în calculatorul lui Răzvan Pop sunt trecute și toate cheltuielile pe care le-a făcut Horea Uioreanu. 

 

În agendă apar nume importante, precum Așchilean, Eugen Vereș, Petric -Diferit (patronul firmei Diferit), Ioan Bene, etc. 

 

Culmea este că Răzvan Pop, consilierul personal al lui Horea Uioreanu, a trecut în agenda în format electronic inclusiv ”mărunțișurile” pe care le cumpăra: țigări, becuri, factură de taxi etc.

 

VEZI AICI faimoasa agendă.

 

Răzvan Pop, fostul consilier personal al lui Horea Uioreanu, și cel care aduna șpaga de sute de mii de lei, a spus când a fost audiat, 26 martie, că toți banii primiți de la inculpații Ioan Bene, Vasile Pogăcean și alții urmau să fie folosiți în campania electorală.

 

Răzvan Pop, omul care ținea șpaga lui Uioreanu a ȘOCAT în instanță: Inculpații au dat bani pentru campania electorală - AUDIO

 

Avocații lui Vasile Pogăcean încearcă să demonstreze că banii dați de omul de afaceri ar fi contribuție la partid și nu mită, așa cum acuză procurorii DNA.

 

Anchetatorii au evidențiat că: în 2014, pe baza aceleiași înțelegeri, Vasile Pogăcean a mai primit 902.497 lei repartizată comunei Bonţida, pentru ”Finalizare corp nou Liceul Tehnologic Răscruci”, şi suma de 545.000 lei repartizată comunei Fizeşul Gherlii, pentru ”Asfaltare drumuri şi străzi comunale-arierate” derulat tot de SC Sinai Comimpex SRL.

 

Pogăcean i-a plătit lui Uioreanu cu titlu de mită suma totală de 174.500 lei, după cum urmează: în aprilie 2013 suma de 40.000 lei; la data de 23 mai 2013 suma de 5.000 lei, la data de 24 mai 2013 suma de 5.000 lei, în 3 iunie 2013 suma de 9500 lei, în 6 iunie suma de 4.500 lei, în 5 septembrie 2013 suma de 5.000 lei, în 9 ianuarie 2014 suma de 30.000 lei, în 20 ianuarie 2014 suma de 10.000 lei, în 24 februarie 2014 suma de 2.200 euro (echivalent a 10.000 lei) şi în data de 9 mai 2014 suma de 20.000 lei.

STENOGRAME în care Horea Uioreanu TUNA și FULGERA la primarii unde lucra firma lui Pogăcean

Comentarii Facebook