Marti 27 Septembrie

Mihai Goțiu acuză PLUS că și-a amenințat membrii, dacă votează candidați de la USR Cluj


Senatorul Mihai Goțiu acuză Biroul Național al PLUS că i-a amenințat pe membrii PLUS Cluj cu sancțiuni, dacă votează candidații USR Cluj: Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu.

La Cluj, alegerile din Filiala USR PLUS Cluj au fost grav influențate de intervențiile membrilor din Biroul Național (BN) al PLUS, care i-au băgat ”în ședință” pe delegații PLUS, amenințându-i cu sancțiuni în cazul în care vor vota candidați de la USR. Pentru că nu mi-a venit să cred așa ceva, l-am sunat pe Victor Giosan, membru BN PLUS, responsabil pe Transilvania, să-l întreb cum și-a permis să facă așa ceva. Nu doar că nu a negat intervenția, ci mi-a spus, cinic: ”Asta e realpolitik” (!!!).

În acest timp, liderii Alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș, încearcă să minimalizeze ceea ce se întâmplă în procesul de desemnare a candidaților, punând totul pe ”nemulțumirea” celor care nu au prins un loc eligibil… Nu, nemulțumirea e mult mai mare pe fond.

Încă din perioada implicării pentru salvarea Roșiei Montane, am luptat împotriva mimării ”dezbaterii” publice și a ”raportării” că aceasta ar fi avut loc (chiar dacă nu se ținea deloc cont de ea). În Parlament, am propus și au fost adoptate amendamente la multe legi care prevăd consultări și dezbateri publice, astfel încât acestea să fie reale, nu doar proclamate/raportate că ar fi avut loc. Nu am cum să accept o mimare a dezbaterii și raportării că ”a avut loc” în USR PLUS. Dezbaterea reală ține de esența democrației, mimarea ei e o minciună și un afront la adresa inteligenței cetățenilor. 

ȘOC! USR-PLUS Cluj și-a stabilit candidații la Deputați și Senatori! Ungureanu e pe cinci, Goțiu pe doi

Și să nu-și închipuie nici Dan Barna, și nici Dacian Cioloș că cetățenii care ne susțin nu înțeleg lucrul ăsta. S-au auto-amăgit și cei de la Gabriel Resources la fel, și asta după ce au spart zeci de milioane de dolari în presă și propagandă, ca să raporteze că, în urma ”dezbaterilor”, cetățenii români ”susțin” proiectul lor cu cianuri și dinamită de la Roșia Montană. Cât de mult au ”crezut” cetățenii minciuna asta s-a văzut, în toamna lui 2013, când zeci de mii au ieșit în stradă pentru salvarea munților și patrimoniului cultural excepțional de la Roșia Montană.

Și mai am o nemulțumire majoră, care ține de asumarea de către USR PLUS a protecției mediului ca una dintre  prioritățile majore ale partidului. Situația arată așa: Allen Coliban e primar la Brașov, Cornel Zainea și-a dat demisia din USR, iar eu am fost blocat de ”realpolitik”-ul promovat de conducerea PLUS. Adică toți cei trei parlamentari din USR care am activat în actuala legislatură în Comisiile pentru Mediu, de la Senat și Camera Deputaților nu vom mai fi în următorul Parlament. Asta în condițiile în care am avea nevoie de cel puțin 4-5 parlamentari care să ducă mai departe aceste lupte, devenite (până mai ieri) un brand al USR. Inclusiv prin preluarea comisiilor de specialitate, pe mediu, atât la Senat, cât și la Cameră…

Dacă ”realpolitik”-ul de gașcă scoate mediul dintre prioritățile USR PLUS, atunci e cazul ca cetățenii să știe asta, să nu-și facă iluzii și să voteze în cunoștință de cauză”, a afirmat senatorul USR.

Comentarii Facebook