Metrou Cluj: În luna februarie se lansează licitația metroului. Trebuie să ne rugăm!


Metroul Clujului va intra în licitație în februarie 2022, iar apoi lucrurile nu mai pot fi controlate. Totul va depinde de firmele care vor participa și dacă vor fi contestații.

Vom încheia împreună cu Florești un protocol prin care comuna Florești ne va mandata pentru a demara și derula procedurile de licitație în vederea realizării acestui obiectiv. Termen: 17 ianuarie 2022, de a trece prin consiliul local aceste protocoale de colaborare. Licitația o vom lansa în luna februarie și trebuie să ne rugăm să nu fie contestații”, a spus primarul Emil Boc, la conferința de presă de luni, 3 ianuarie, prima din ultimul an.

Activistul civic Szakats Istvan a fost pomenit de primarul Emil Boc și catalogat drept principalul dușman al metroului și centurii metropolitane. 

Szakats a analizat cele spuse de primar și a precizat că acesta a încercat să deruteze opinia publică.

Emil Boc spunea că licitația pentru Metrou va fi gata în 2022

Azi, la conferința de presă a Primarului, în marea scamatorie a cuvintelor aproape a trecut neobservată o șmecherie. Iată-o: “Așa cum am spus, 2022 este anul de lansare a licitației” - a spus Primarul, vorbind despre metrou. 

Bun, și care e șmecheria? eee, ați văzut, dacă n-ați fost atenți? 

Pooooi.... stimați telespectatori, helău? Până acum Primarul vorbea despre 2022 ca fiind anul FINALIZĂRII licitației, nu a lansării ei. Tanaaa. Ați luat-o? Bineînțeles că ați luat-o. Da' nu-i bai. 

Pe lângă plecăciunea către Maestru, hai să analizăm și metoda întrebuințată, ca de future reference. 

Pe lângă memoria proverbial de scurtă a clujeanului, care a fost alifia care să facă gogoașa să alunece mai bine? Preambulul "așa cum am spus". Parcă văd clujanu': aaaa da, parcă a mai zis-o, 2022, da da. 

Well, nu. Acum 6 luni Primarul încă zicea că în 2022 se FINALIZEAZĂ licitația, vezi aici (2) (3). Dar ok, hai să nu ne legăm de asemenea mizilicuri. Că nu-i bai. Ce-i un an acolo.

Că acum un an Primarul a mai zis și că trenul metropolitan începe din 2022, și după aia, metroul. Na, pe trenul ăla între timp parcă l-am și uitat. Da' nici aia nu-i bai. Că ce tren? Oricum l-am mai auzit pe Primar zicând și altele despre ce-a rămas - recte, metroul. De exemplu că "în iunie 2021 va fi gata studiul de fezabilitate. Apoi ne ocupăm de trenul metropolitan, unde e mai simplu" (5). Decât că pocinog. N-a fost mai simplu cu trenu'. Și nici SF-ul metroului n-a fost gata în iunie. Da' e ok.

Că l-am mai auzit pe Primar și dând vina pe Drulă pentru sacrificarea centurii. Decât că n-a fost Drulă. Da' nici aia nu-i bai. O fi fost altu. Următoarea scamatorie. Hai, mai departe”, a comentat Szakats Istvan.

Comentarii Facebook