Miercuri 17 Aprilie

Mesajul lui Ponta după ce și-a dat demisia din funcția de premier: Oamenii simt nevoia de mai mult


Victor Ponta și-a anunțat demisia, miercuri, din funcția de șef al Guvernului, iar apoi le-a transmis un mesaj românilor, prin intermediul paginii de Facebook.

Acesta susține că ”oamenii au simțit nevoia de mai mult” și că ar fi fost o greșeală din partea lui să ignore acest lucru.

Fostul premier a mai spus că speră ca decizia sa să ”satisfacă așteptările celor care au protestat”.

Oamenii simt nevoia de mai mult şi cred că ar fi o mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru! Nu vreau şi nu este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, a miniștrilor.

Sunt gata să fac eu acest gest pe care alții nu l-au făcut și pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă - îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al guvernului României. În această seară îi voi prezenta demisia Președintelui Klaus Iohannis.

Supărarea și suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau joc de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa, chiar verbală, reprezintă un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi.

Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în ‪#‎România‬.

Am obţinut cu greu în ultimii ani rezultate economice şi sociale remarcabile, iar dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012”, a scris Ponta pe Facebook.

Comentarii Facebook