Miercuri 8 Februarie

Mesajul lui Iohannis privind informația că Dragnea a fost invitat la învestirea lui Trump: Nu reprezintă RomâniaAdministrația Prezidențială a transmis un mesaj legat de informația conform căreia Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu au fost invitați la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

În comunicatul transmis de Administrație se precizează că delegațiile formate din reprezentanti ai unor institutii sau partide nu reprezinta oficial statul român, deoarece țara noastră va fi reprezentată dede ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington. Delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicat.

Comentarii Facebook