Miercuri 24 Aprilie

Merkel, la București: Preşedintelui Băsescu nu i-a fost frică să se gândească la viitor

 

La Congresul Partidului Popular European de la București participă 16 şefi de stat, dar şi alte personalităţi din Europa. Între ei se numără și cancelarul Germaniei Angela Merkel, care l-a susținut pe Traian Băsescu în discursul ei. 

 

Ştiu ce eforturi trebuie să facă multe ţări, prietenii noştri din Grecia, din Spania, din Portugalia. Ştiu şi ce realizări au avut alte ţări. Mă gândesc la unele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv la ţara gazdă. Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor, chiar dacă aceste acţiuni nu sunt întodeauna nişte acţiuni populare. Aşadar, pe viitor, trebuie să ştim să rămânem uniţi. Acest lucru este deosebit de important. O relaţie de prietenie veritabilă se recunoaşte în perioadele ce criză", a afirmat Angela Merkel.

 

Cancelarul german a precizat că mesajul transmis de PPE de la București este că principiile democratice trebuie respectate.

 

Mulţumesc pentru ospitalitatea dvs, pentru că ne-aţi primit să ne reunim la Bucureşti astăzi pentru a da un semnal, pentru a arăta că peste tot în Europa democraţia are câştig de cauză, că principiile democratice trebuie respectate şi noi ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla în continuare”, a spus Angela Merkel.

Comentarii Facebook