Meleşcanu: Nu se pot înființa secții suplimentare în Diaspora

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la ieșirea de la BEC că pe legislaţia actuală nu pot fi înființate noi secţii de votare în străinătate, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

 

În mare măsură, pe legislaţia actuală nu este posibil (să se înfiinţeze noi secţii -n.r.). Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalităţi de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului”, a spus Meleşcanu, conform Mediafax.

 

Meleşcanu le-a prezentat propunerile reprezentanţilor Biroului Electoral Central, iar aceștia au solicitat un document scris.

 

În legătură cu acest document, BEC va exprima puncte de vedere despre ceea ce putem să facem şi ceea ce nu putem să facem”, a spus ministrul de Externe.

 

Întrebat dacă e clar că nu se pot înfiinţa noi secţii de votare, Meleşcanu a spus: ”E foarte clar că nu e clar încă în acest moment”.

 

Teodor Meleșcanu l-a înlocuit în funcția de ministru pe Titus Corlăţean, care a demisionat spunând că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea. El a spus că nu acceptă ca MAE să fie implicat în jocul electoral al ”domnilor Băsescu şi Iohannis”.

 

Demisia vine după ce în România au fost organizate proteste în semn de solidaritate cu faptul că românii din străinătate nu au putut vota la alegerile din primul tur.

Comentarii Facebook