Ce spune Iohannis despre posibilitatea ca Traian Băsescu să fie premier


Candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, că nu îl vre pe Traian Băsescu drept premier.

'Nu vreau să îl văd pe Traian Băsescu premier și nu îl voi pune (premier, n.r.). Poate să stea foarte liniștit domnul (care își exprimase temerea respectivă, n.r.) pentru că asta stă în pixul președintelui', a spus Klaus Iohannis la Realitatea TV.

Iohannis a precizat că în cazul în care va ieși președinte va fi un guvern PSD, însă premierul nu va fi Victor Ponta, pentru că 'domnul Ponta va fi trimis acasă de propriul partid'.

'Aceasta este majoritatea în Parlament și o vreme — sper că puțin — dar o vreme va rămâne. Pe mine nu o să mă vedeți să merg la televizor să mă cert cu primul ministru, dacă e să ne certăm, ne certăm fie la Cotroceni, fie la Palatul Victoria până când se ajunge la o concluzie, ceea ce este nevoie la noi, în țara noastră. Este nevoie de a rezolva probleme, nu a de a crea spectacol steril. Iar atunci când voi ajunge președinte, va fi un Guvern cu care voi colabora instituțional, nu voi coabita, evit coabitarea din motivele binecunoscute. Prin acel pact de coabitare noțiunea a fost compromisă și folosită peiorativ. Voi colabora instituțional, nu este nevoie de nicio fițuică semnată între președinte și premier pentru a colabora instituțional. Constituția, legile în vigoare, spun foarte clar cum trebuie să fie asta', a mai afirmat Iohannis.

Comentarii Facebook