Marius Nicoara propune un tren suspendat intre Gilau - Cluj-Napoca - Apahida


Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, candidatul USL la functia de primar al Clujului, a revenit pe tapet cu propunerea construirii unui tren suspendat, pe linia Somesului, intre Gilau - Cluj-Napoca - Apahida.

 

Intr-o etapa viitoare, trenul suspendat ar putea sa treaca si prin cartierele Clujului pentru a face legatura ciu linia principala, ruta Apahida - Gilau.

 

"Unul dintre proiectele mele este un tren rapid, care sa vina din Gilau pe linia Somesului, pe care l-am mai propus pe vremea guvernarii mele. Este dupa modelul unui oras din Germania. De ce monorail? Pentru ca tren subteran este nu numai costisitor, avand Somesul aici, este greu de facut tehnic. Clujul este intre doua dealuri si este sufocat. In mod cert este un lucru care devine o prioritate. Este o mare greseala tactica sa se investeasca intr-un tramvai. Tramvaiul ducea clasa muncitoare, de la vremea respectiva (n.red. inainte de 1989), din dormitorul Clujului, din Manastur, si pana pe platforma industriala de la CUG. Acum nici 10% din populatia Clujului nu mai locuieste acolo. Pe acea vreme peste 40% dintre oameni lucrau acolo", a declarat Marius Nicoara.

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca a mai spus ca in urmatoarea perioada va pune la punct si un program de "guvernare" de 60 de pagini.

"In primul rand, pentru ca am facut un studiu, am adunat unele dintre marile probleme ale clujenilor. Incep sa construiesc un program de guvernare a Clujului, un program de 60 de pagini. Voi incerca sa il sintetizez pentru ca toti oamenii sa il poate citi. Am inceput un astfel de studiu. In afara de faptul ca voi face si actiuni de promovare a mea, pentru ca intalnesc inca oameni care nu stiu ce e USL si care sunt candidatii la Cluj. Sunt inca multi oameni care nu cunosc aceste detalii", a mai spus Marius Nicoara.

 

Propunerea parlamentarului este mai veche. Marius Nicoara a dat ca exemplu orasul Wuppertal din Germania, unde un astfel de tren functioneaza, si a spus ca finantarea ar putea fi facuta din fonduri europene.

Comentarii Facebook