Miercuri 24 Aprilie

Marius Nicoara: Nu vad nimic din ceea ce ar trebui sa fie masuri economice de relansare

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoara, crede ca masurile anuntate de Guvern franeaza spiritul intreprinzator, in loc sa duca la relansarea economiei.

 

"Luna octombrie a venit cu o veste buna pentru firmele romanesti, faptul ca vor plati impozit pe profit, fiind eliminat impozitul minim. Dar imediat am aflat ca incepand cu 1 ianuarie 2011 revine forfetarul. Ni se spune ca va fi gandit un sistem care sa tinteasca zonele de evaziune fiscala. Nu pot sa nu ma intreb, venind din Cluj, un judet activ economic, cu investitori mari, de ce a fost gandit pana acum acest sistem si daca nu este o noua gaselnita a guvernului, urmand ca anul viitor firmele sa platească din nou impozite peste impozite, inclusiv acest forfetar pe care il planifica guvernantii abia acum", sustine Marius Nicoara intr-o declaratie politica facuta in Parlament.

 

El crede ca Guvernul prezinta strategii care doar urmeaza sa fie puse in aplicare si care doar urmeaza sa dea roade. "Deocamdata numaram firmele care dau faliment, firmele care se dizolva, investitorii care pleaca din Romania, cei care se muta in Bulgaria sau in alte tari mai inspirate in ale economiei… Nu vad nimic din ceea ce ar trebui sa fie masuri economice de relansare, masuri de contracarare a efectelor crizei sau macar masuri prin care guvernul sa nu mai impovareze atat de mult firmele care activeaza in tara", a mai spus senatorul liberal.

 

El spune ca mediul de afaceri din Romania a oferit solutii guvernantilor, dar ca, de multe ori, acestea nu au fost luate in considerare.

Comentarii Facebook