Majorarea pensiilor, mingea de ping-pong dintre PNL și PSD. Se va aproba majorarea veniturilor pentru pensionari și bugetari de la 1 septembrie 2022?


Veniturile pensionarilor s-ar putea majora cu 6 sau 7% de la 1 septembrie, iar cele ale bugetarilor cu 5% din această vară. Decizia însă se află sub un mare semn de întrebare, în coaliția PSD-PNL părerile sunt foarte împărțite, încât obținerea unui consens pare tot mai greu de atins. 

Un lucru este cert, Ministerul Muncii face calcule pentru majorarea pensiilor şi pentru creşteri de salarii în sistemul bugetar. Toate acestea, în timp ce liberalii se opun majorărilor salariilor bugetarilor pentru că mediul de afaceri ar fi discriminat. De câteva săptămâni miniștrii din coaliția PSD-PNL își permit să iasă cu o multitudine de propuneri, pentru ca ulterior acestea să nu fie aprobate în ședința coaliției de guvernare. 

PSD se grăbește să mai adauge procente la promisiunea de majorare a pensiilor cu 40% făcută de PSD încă pe timpul Guvernului Dăncilă. De atunci, pensiile au fost majorate de Guvernul Cîţu cu 14% la 1 septembrie 2022 şi cu alte 10 procente la 1 ianuarie 2022.

Unele voci din interiorul coaliției, sugerează că PNL nu este de acord cu această măsură pentru că ar înseamna o creştere doar pentru sistemul public, nu şi pentru cel privat.


Comentarii Facebook