Miercuri 24 Aprilie

Mai mulți clujeni sunt nemulțumiți de banda dedicată pentru autobuze de la Sora. Cum își justifică Primăria decizia



Mai mulți clujeni sunt revoltați de decizia Primăriei Cluj-Napoca de a realiza o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun în zona Sora.

Un clujean i-a transmis primarului nemulțumirea sa, precizând că o soluție mai bună ar fi construcția de parcări subterane.

Buna ziua, va scriu in legatura cu zvonurile aparute legate de o banda dedicata transportului in comun, la Sora in fata. NU imi dau seama unde doriti sa mai latiti carosabilul, cand el DEJA in actuala stare este ingust !! Totusi, banda dedicata din fata Hotelului Militar isi va arata eficacitatea saptamana viitoare, cand incepe scoala. Eu ma tem ca va fi un haos pentru masinile mici. Am vazut ca ati "taiat" jumatate de metru din trotuarul de pe partea cu Opera. Sa nu imi spuneti ca creati o noua banda si eliminati parcarile ??? Domnule primar, cand veti intelege ca Clujului e in moarte clinica la capitolul PARCARI !?? Cand veti demara parcari constructia de parcari subterane in Piata Unirii, Piata M.Viteazul si piata Avram Iancu ? Ca sa fim si noi in pas cu capitalele europene (Viena, Paris, Berlin, Budapesta). Pana si puscaribilul Oprescu a facut un superb parking subteran in piata Universitatii din Bucuresti, si da....apoi a putut pietonaliza zona ! In schimb dvs si proiectantii betonisti, inchideti piete, desfiintati parcari si strazi si locuri de parcare nimik......”, a scris un clujean pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei și-au justificat decizia spunând că este o practică generală de a prioritiza transportul în comun, fact ce duce la crearea unor anumite discomforturi.

O practica generala este aceea de a prioritiza transportul in comun. In situatia noastra acest lucru inseamna si unele sacrificii cum ar fi renuntarea la unele parcari, sau mai mai bine zis recuperarea partii carosabile alocate parcarilor. Pe aproape toate strazile se circula la jumatate din capacitate datorita ocuparii spatiului cu masini parcate. Realizarea unor parkinguri de parcare este in atentia noastra. In acest sens, acum se lucreaza la amenajarea unor platforme de parcare nu departe de zona centrala”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook