Mafie si "chichite" in achizitia de tramvaie noi in Cluj! Astra Arad contesta acum si inaltimea podelei tramvaiului polonez VIDEO


Firma Astra Vagoane Arad, care a pierdut licitatia privind achizitia de tramvaie in Cluj, avand un pret cu 429.000 de euro mai mare pe tramvai, contesta acum si inaltimea podelei tramvaiului oferit de polonezi de la PESA.

Prima contestatie a licitatiei a vizat faptul ca tramvaiele sunt prea ieftine, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a cerut Primariei Cluj-Napoca sa modifice caietul de sarcini, in care se prevedea ca nu este acceptat un cost mai mare de 1,2 milioane de euro pe garnitura. Citeste AICI detalii,

Dupa ce firma poloneza PESA a castigat licitatie, cu un pret de 1,4 milioane de euro pe garnitura de tramvai, s-a depus o noua contestatie, invocandu-se faptul ca tramvaiul polonez ar avea o usa simpla la vatman, iar in caietul de sarcini sunt prevazute doua. Reprezentantii societatii castigatoare au motivat ca in caietul de sarcini este prevazut ca tramvaiul trebuie sa aiba trei usi duble, lucru indeplinit, dar ca garnitra mai are o usa simpla in fata, pentru accesul vatmanului.

 

Polonezii isi apara tramvaiul propus pentru a fi cumparat de Primaria Cluj-Napoca VIDEO si FOTO

 

"Oferta acestor polonezi este cu 60 de mii de euro pe bucata mai mica, fata de cea a celor de la Arad. Daca se adauga si TVA -ul, care la polonezi nu se plateste fiind achizitie intracomunitara, diferenta nu mai este de 60.000 de euro, ci de 429.000 de euro pe bucata.

Tramvaiul polonez costa 1,4 milioane de euro, iar cel aradean 1,9 milioane de euro, diferenta intre cele doua preturi este de 429 de mii de euro. Nu poti sa te joci. Nu poti sa faci chestiuni ilegale. Membrii comisiei de licitatie au decis sa imi propuna sa contestam decizia CNSC la Curtea de Apel Cluj. Am fost de acord pentru ca diferenta aceasta nu am avut cum sa o justific.

Au constatat ca la tramvaiul aradean este o usa dubla din care in partea dreapta se intra la vatman, iar la polonezi este o usa simpla unde de intra la vatman si o usa dubla prin care sa intre calatorii. La polonezi am avut chiar trei intrari, fata de numai o intrare dubla cum prevedea caietul de sarcini. Deci oferta a fost mai buna. Pe aceasta mica chichita au spus dati mai mult cu 429.000 de euro", a declarat primarul interimar Radu Moisin, in emisiunea Stiri de Cluj LIVE.

Dispozitia CNSC, de reluare a licitatiei, a fost contestat la Curtea de Apel Cluj de Primarie. Surpriza a venit abia acum, cand "cei de la Arad au intervenit in procesul de la Curtea de Apel Cluj, invocand si problema podelei. Deci au stat sa masoare podeaua si au spus ca la polonezi este mai inalta decat ar trebui. Curtea de Apel Cluj trebui sa judece problema usii si a podelei", a mai spus Radu Moisin.

Cauza a fost programata sa se judece in 22 martie.


Comentarii Facebook