Lucrările de modernizare a malurilor Someșului continuă. Cât mai trebuie să suporte clujenii șantierul de pe marginea râului


Lucrările de modernizare a malurilor Someșului au avansat și s-au mutat pe maul drept al râului. Muncitorii au  început să dezmembreze și să adune partea metalică a promenadei de pe malul apei.

Lucrările din primul tronson de modernizare a malurilor Someșului ar trebui finalizate în luna iunie a acestui an. Municipalitatea a anunțat că „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului” este unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare din Cluj. 

Lucrările de pe malul stâng au avansat considerabil și pot fi observate de pe podul pietonal dinspre Grigorescu. A fost restricționat și accesul la pista de biciclete care începe din Parcul Rozelor și ajunge până la Parcul Babeș, deoarece pista a fost desființată și se va reface pe un alt tronson. 

Recent au fost începute lucrările și pe malul drept al Someșului, iar muncitorii au început dezmembrareapărții metalice a promenadei, practic stâlpișorii de susținere a balustrăzii de protecție a promenadei, pentru a putea coborâ ulterior cu utilajele până la Someș. 

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria municipiului Cluj-Napoca și are la bază conceptul „reîntoarcerea orașului cu fața la râu”, a declarat primarul Emil Boc, în nenumărate rânduri de la implementarea proiectului. 

Prin proiect se urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului.


Comentarii Facebook