Lista strazilor din Cluj-Napoca care vor fi asfaltate din bani europeni! Vizate sunt drumurile de langa linia de tramvai


15 strazi din Cluj-Napoca, pe care trece linia de tramvai, si patru poduri vor fi refacute din fonduri europene, anunta Primaria Cluj-Napoca. Din aceeasi bani vor fi amenajate trei piatete moderne.

Valoarea investitiei este de 89,8 milioane de lei si pe langa reabilitarea celor 15 strazi si a patru poduri, banii vor fi folositi pentru modernizarea piatetelor de la Opera Maghiara, Gara si amenajarea unei piatene noi in fata Salii Polivalente Cluj.

"Proiectul propune modernizarea tramei stradale din municipiul Cluj-Napoca, respectiv a urmatoarelor obiective: Strada Calea Baciului, Strada Primaverii, Strada Plopilor, Splaiul Independentei, Strada Emil Isac, Strada George Baritiu, Strada Horea, Piata Garii, Strada I.L. Caragiale, Strada Caii Ferate, Strada Decebal, Strada Oasului si Bdul Muncii, Strada Cpt. Grigore Ignat, Strada Regele Ferdinand, incluzand 4 poduri: Pod Horea, Pod peste canalul Morii, Pod peste Nadas, Pod peste valea Chintaului, cu scopul de a asigura: cresterea vitezei de rulare, reducerea timpului de calatorie cu 18%, cresterea numarului celor care folosesc bicicleta sau transportul in comuna, diminuarea aglomeratiei in trafic, cresterea sigurantei in timpul calatoriei si diminuarea poluarii fonice si atmosferice generate de traficul rutier", a declarat primarul Sorin Apostu.

Din bugetul total de 89.895.430 lei, 70.806775 lei reprezinta suma nerambursabila solicitata din cadrul programului.

 

Vezi mai jos detalii despre cele trei piatete noi...

Piateta noua in zona Cluj Arena! Cele de la Opera Maghiara si din fata Garii vor fi reinventate VEZI plansele VIDEO

Comentarii Facebook