PSD Cluj cere fonduri europene pentru recalificarea femeilor disponibilizate de la Nokia


Consilierii judeteni ai PSD Cluj au anuntat ca vor cere conducerii CJ Cluj sa initieze un proiect prin care sa obtina fonduri europene pentru recalificarea femeilor disponibilizate de Nokia de la fabrica de la Jucu.

Consilierul judetean Mihaela Rozor a declarat ca femeile ar trebui calificate in meserii cae au cautare pe piata muncii.

"Grupul consilierilor judeteni PSD din CJ Cluj cere conducerii institutiei sa inceapa scrierea de proiecte in vederea accesarii de fonduri europene pentru recalificarea celor circa 1.200 de femei care vor fi disponibilizate de la fabrica Nokia din Jucu, tinand cont de nomenclatorul de meserii in judetul Cluj. CJ Cluj va colabora cu AJOFM Cluj si vom face recalificarea in meserii care sunt cerute pe piata locala a muncii. Ministerul Muncii a anuntat ca se vor accesa fonduri europene pentru angajatii de la Nokia, dar nu stim in ce stadiu se gasesc, daca au facut ceva pana acum. Ne-am gandit sa nu mai stam dupa ei", a declarat Mihaela Rozor.

Aceasta a mai adaugat ca femeile isi gasesc mai greu un loc de munca si au nevoie de sprijin. "La Bochum, in Germania, dupa inchiderea fabricii Nokia, femeile au fost cele mai afectate de masura disponibilizarii, pentru ca si-au gasit mult mai greu un loc de munca, in timp ce barbatii au fost mai avantajati si au reintrat rapid in campul muncii", a mai explicat Rozor.

 

Nokia a anuntat in luna septembrie ca inchide fabrica de la Jucu si 2.200 de persoane vor fi disponibilizate din luna martie 2012.

Comentarii Facebook