Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan: Demisia Ministrului Sănătății este un act de maximă iresponsabilitate politică și civică


Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, consideră că demisia Ministrului Sănătății, Victor Costache, este un act de maximă lipsă de responsabilitate politică și civică.

România este în stare de urgență, zilnic apar zeci de cazuri noi de infectare cu COVID-19, zilnic mor oameni, zilnic sunt tot mai multe cadre medicale confirmate cu acest virus, iar Ministrul Sănătății își dă demisia? Ceea ce a făcut Victor Costache este un act de trădare națională! Știam că PNL nu are oameni competenți să gestioneze țara în aceste momente, dar asta întrece orice închipuire. Păi nu ei au ținut cu dinții de aceste funcții, fiind aceiași oameni propuși pentru majoritatea ministerelor luna trecută, când se tot formau guverne? Și acum ce fac? Atunci când lucrurile devin foarte serioase și grave, ei dau bir cu fugiții! Se închid secții, chiar spitale întregi, cadrele medicale nu au echipamente, nu au dezinfectanți, sunt lăsate carne de tun în această luptă nedreaptă, după principiul selecției naturale. Sunt informații conform cărora România are cel mai mare număr de cadre medicale infestate cu acest virus, la nivel mondial! Dar Victor Costache alege calea cea mai simplă, părăsește linia frontului, pentru ca mai târziu să nu i se reproșeze toate neajunsurile și inadvertențele din sistemul sanitar. Desigur, nu este ușor să fii la conducerea Ministerului în această perioadă, dar asta face diferența între un om competent și unul care nu este – capacitatea de a gestiona corespunzător o situație de criză; să lași însă fără conducere Ministerul Sănătății tocmai acum, pentru a-ți salva pielea, este un act de maximă iresponsabilitate politică și civică!”, a declarat Remus Lăpușan, lider județean al partidului PRO România. 

Partidul PRO România Cluj cere factorii politici implicați în gestionarea acestei situații fără precedent să aibă în vedere doar interesul cetățenilor, fără calcule ascunse în procente electorale, și să ia decizii responsabile și la timp, pentru a putea depăși cu bine criza în care ne aflăm. 

Comentarii Facebook