Liderii PSD Cluj cutreiera satele: Oamenii se plang de drumurile proaste si lipsa subventiilor


Liderii PSD Cluj au purtat saptamana trecuta discutii cu satenii din opt comune din judetul Cluj pentru a afla ce probleme au. Oamenii vor drumuri si subventii in agricultura.

"In cursul saptamanii trecute am organizat impreuna cu colegii mei intalniri la Luna, Aiton, Mihai Viteazul, Aschileu, Recea Cristur, Iclod, Chiuiesti si Cuzdrioara. Din pacate, peste tot exista probleme care ii impiedica pe acesti oameni sa duca o viata normala si sa aiba un trai decent. In general toata lumea are o problema cu indiferenta pe care puterea portocalie, fie ca este vorba de cea locala sau cea de la centru, o manifesta fata de oameni. Mai mult, in unele zone chiar se pune presiune pentru ca cetatenii sa nu participe la intalnirile noastre" a precizat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

"In zona Chuiesti, o zona care ar putea fi exploatata din punct de vedere turistic, principala problema ridicata de catre cetateni a fost faptul ca nu sunt incepute lucrarile la drumul Dej – Magoaja – Targu Lapus. Eu am facut in cei aproape 3 ani de mandat de deputat nenumarate adrese, interpelari si intrebari care au avut ca si tema continuarea lucrarilor la acest drum pentru ca ar fi extraordinar pentru intreaga zona ca turistii sa aiba posibilitatea de a ajunge acolo." a precizat dl Cornel Itu, deputat PSD. "De asemenea, printre problemele ridicate s-a numarat si posibilitatea ca Agro Transilvania sa aiba depozite intermediare in anumite zone unde producatorii sa poata sa isi vanda recoltele", a spus si deputatul Cornel Itu.

"In Luna, oamenii se confrunta cu mari probleme din cauza lipsei serviciilor medicale (inclusiv cel farmaceutic). Stim ca nici lui Cseke Attila, si cu atat mai putin lui Emil Boc nu le pasa de sanatatea noastra, insa multi dintre cei ramasi in mediul rural au varste foarte inaintate si  nu au posibilitatea de a ajunge intr-un oras pentru a se trata." a spus dl Cristian Matei, vicepresedinte PSD Cluj. La Mihai viteazul oamenii sunt nemultumiti pentru ca se lucreaza dezordonat, iar atunci cand se fac lucrari, acestea sunt distruse a doua zi pentru ca cei de la drumuri nu discuta cu cei care fac lucrari pentru introducerea apei sau a curentului electric", a spus si Cristian Matei – vicepresedinte PSD Cluj.

"La Aschileu, Recea Cristur si Iclod cetatenii au o problema cu faptul ca autoritatile nu incearca sa le dea o mana de ajutor pentru crearea unor forme de asociere. Astazi, aproape nimeni nu mai are posibilitatea de a-si lucra pamantul fara subventii si fara ajutor. In plus, APIA nu se implica in cartografierea corecta a suprafetelor, motiv pentru care ceea ce exista in teren nu are nici cea ma mica legatura cu ceea ce exista pe hartie. Oamenii sunt disperati. Vin la intalniri si ne intreaba cand scapa de puterea portocalie pentru ca toate demersurile autoritatilor locale si centrale sunt facute pentru a le ingruna existenta", a declarat Dan Canta, consilier judetean PSD.

La intalniri au participat Remus Lapusan - presedinte PSD Cluj, Cornel Itu – deputat PSD, Dan Canta - consilier judetean PSD si Cristian Matei – vicepresedinte PSD Cluj.

Comentarii Facebook