Vezi ce probleme au gasit oficialii UEFA la stadionul "Cluj Arena"! VIDEO


Oficialii UEFA au inspectat astazi stadionul municipal "Cluj Arena" in vederea licentierii acestuia pentru meciurile internationale. Au fost gasite minusuri si inspectorii au cerut sa fie remediate.

"S-au interesat in amanunt atat in ceea ce priveste locurile pentru presa, pentru VIP, separarea circuitelor in stadion, gazonul, inclusiv si la cele cinci steaguri care trebuie arborate. Exista unele probleme de compartimentare si aici este vorba despre circuitele pentru transmisiile TV si de evacuare a spectatorilor. Sunt lucruri marunte, care nu ne opresc din lucru si care vor fi rezolvate pe parcurs. Sunt dispusi oricand sa apelam la dansii si sa ne dea sfaturi", a declarat Radu Bica, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Vizita a fost facuta de responsabilul cu securitatea si cu transmisiile TV din cadrul UEFA. Recomandarile acestora au fost ca zona in care sunt amplasate camerele TV sa fie marita pentru ca unghiul de filmare sa fie mai bun, dar si ca circuitele de evacuare a suporterilor sa fie mai bine semnalizate.

"Vom compartimenta studiourile de transmisie, o alta compartimentare decat am gandit noi. Inca nu am ajuns la acest nivel cu lucrarile, asa ca putem sa jonglam cum vrem noi. Vor sa avem un unghi mai bun de filmare in cazul camerelor TV si vom putea face acest lucru pentru ca zona de la ultimul etaj inca nu a fost compartimentata. In privinta circuitelor de evacuare a publicului si aici putem sa respectam indicatiile", a precizat Radu Bica.

Oficialul CJ Cluj a explicat faptul ca inspectorii UEFA au cerut ca poarta de evacuare in caz de pericol sa fie de culoare galbena, indicatiile sa fie in limba romana, germana si engleza, iar poarta de intrare sa fie de culoare verde. "Trebuie si delimitate circuitele cu gard su plexiglas in zona peluzelor, lucru realizabil. Vom merge la fata locului si sunt convins ca nu sunt probleme de nerezolvat. Ne-au verificat dupa un chestionar pe care l-am indeplinit si in proportie de 95-98% suntem pe ceea ce se cere pentru omologare", a mai spus Radu Bica.

 

Din 15 mai, pe stadionul "Cluj Arena" va urma amplasarea gazonului si montarea acoperisului din tabla care isi schimba culoarea in functie de lumina.

Comentarii Facebook