Marti 27 Septembrie

Lider important PNL către alegători: Îmi pare rău că v-am mințit. Nu mă așteptam de la Boc să se alieze cu PSD


PNL va ajunge la 10% în urma deciziei de aliere cu PSD, a spus într-un interviu la Știrile Digi FM europarlamentarul liberal Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de 25 de ani.

(Aș fi votat) cu USR. Nici nu stau să mă gândesc. Dar dacă aș fi fost prezent acolo de la începuturi aș fi făcut mai mult ca să nu avem această discuție PSD - USR. Mi se pare o chestiune foarte delicată să spui USR sau PSD. USR pentru că suntem de acolo, ambele partide. Ar fi fost un lucru normal, pe care oamenii care au fost la vot l-ar fi înțeles foarte bine și nu și-ar fi văzut trădate voturile pe care le-au dat.

(...) Au fost câțiva colegi care au făcut ceea ce aș fi făcut și eu. Lor nu aș fi avut ce semnal să le transmit. Celorlalți le transmit un mesaj poate mai dur, mai rău: Să le fie rușine! Să le fie rușine pentru că își bat joc de munca de ani de zile a unor oameni care au crezut în ceea ce înseamnă dreapta, unor oameni care au crezut că putem să fim mai mulți ani, 4 -  8 ani la guvernare, nu într-un tandem cu PSD-ul, ci într-un tandem de dreapta. E greu. Îți vin în minte tot soiul de cuvinte care tot timpul la dumneavoastră ar fi pline de beep-uri.  Nu aș fi crezut că foarte mulți oameni, care credeam că au viziune, care credeam că văd mult mai departe decât vârful bocancului lor, vor fi în zona asta. Nu aș fi crezut de colegii din Moldova, de domnul Flutur, de domnul Boc, că pot să se alieze într-o asemenea construcție, care nu a dovedit altceva decât că duce partidul acolo unde nu trebuie, acolo unde nu a dorit nimeni. Să nu creadă cineva că mă tângui sau că mă doare că nu sunt de partea câștigătoare. Dumneavoastră știți foarte bine că am refuzat clar să fac parte dintr-o asemenea construcție în momentul în care am fost întrebat: ”Spune ce putem face pentru tine ca să fie bine și în momentul ăla toate lucrurile se rezolvă, dar vino pe partea asta.” Eu nu am făcut politică pentru a face cineva ceva pentru mine. Am făcut politică pentru oameni și lucrurile astea s-au văzut. M-a deranjat foarte mult și acea ofertă, să îi zic așa, iar asta m-a făcut să rămân independent. Pentru că, din fericire pentru mine, am fost independent între cele două tabere și am rămas independent. (n.r. Mircea Hava nu i-a susținut în competiția internă din PNL nici pe Florin Cîțu, nici pe Ludovic Orban)”, a spus Hava.

Întrebat ce mesaj are pentru alegătorii PNL, Mircea Hava a spus că ”e greu să le transmit acum un mesaj. Cineva ar spune: „Aveți încredere că va fi bine”. Nu am eu încredere că va fi bine. În momentul în care eu nu am încredere că va fi bine, nu le pot transmite oamenilor că va fi bine. În primul rând eu îmi cer scuze față de oamenii care au votat așa cum le-am spus eu, nu cum le-am cerut. În funcție de ce am făcut eu, fiind un exemplu pentru cei care mă cunoșteau. Îmi cer scuze față de ei, pentru că prin ce am făcut, poate nu am deschis ochii bine, nu am văzut oamenii așa cum trebuia să-i văd și i-am indus în eroare. Îmi pare rău că i-am mințit, făcând partedin Partidul Național Liberal. Spun făcând parte din Partidul Național Liberal pentru că în urma declarațiilor pe care le-am făcut și înainte mi s-a spus că sunt un critic al partidului. Așa cum cred că i s-a spus și lui Orban, mi s-a transmis și mie prin (...) că urmează să fiu dat afară.  Mă deranjează că mi s-a spus lucrul ăsta, eu fiind unul dintre cei care am clădit acest partid. Am muncit foarte mult ca să facem acea unire dintre PNL și PDL. Dar partidul nu știu să fie trecut pe nici o carte funciară în care apar proprietari”.

a3ada2d8e89fbeeaf432d16011225a87.jpg

Foto: Mircea Hava, stânga, vorbind cu președintele la Cluj

Comentarii Facebook