Licitatia pentru Filarmonica de Stat a fost lansata! Centrul cultural Transilvania va costa 100 de milioane de euro - FOTO


Licitatia pentru viitorul Centru cultural Transilvania, unde va fi construita sala pentru Filarmonica de stat "Transilvania", a fost lansata de Primaria Cluj Napoca.

Lucrarile de de construire sunt estimate a avea valoarea de 336.134.454 lei (n.red. 78,1 milioane de euro), fara TVA, adica circa 97 de milioane de euro.

Procedura de adjudecare a contractului va fi facuta in 15 aprilie, iar pana atunci pot fi depuse ofertele.

Lucrarile de construire a Centrului cultural Transilvania ar trebui sa dureze 12 luni.


Proiectul va fi finantat din creditul de 300.000.000 de lei pe care primaria l-a contractat in la finalul anului 2010. Potrivit proiectului, cea mai mare suma, de 114 milioane, ar urma sa fie alocata pentru construirea unei sali multifunctionale de sport, alte 67 de milioane de lei pentru construirea centrului Transilvania, care va gazdui Filarmonica, in timp ce pentru amenajarea unui bazin de polo vor fi alocate 8 milioane de lei.

 

Primaria va efectua ci un studiu de fezabilitate pentru construirea unui parking subteran, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, din Cluj-Napoca, sub Filarmonica Transilvania.

 

Centrul Cultural Transilvania, care va gazdui Filarmonica Transilvania, va fi construit pe un teren de 13.000 de metri patrati ocupat de Centrul Militar Zonal si Biroul de Recrutare al Armatei.

Comentarii Facebook