Primaria Cluj vrea un credit de 300.000.000 de lei pentru investitii in oras

Consiliul local Cluj-Napoca va dezbate un proiect initiat de primarul Sorin Apostu pentru contractarea unui credit de 300 de milioane de lei pentru investitii.

 

Potrivit proiectului, creditul va fi contractat pe o perioada de 30 de ani, iar banii vor fi utilizati pentru investitii sau refinantarea datoriei publice locale. Cea mai mare suma, de 114 milioane, ar urma sa fie alocata pentru construirea unei sali multifunctionale de sport, alte 67 de milioane de lei pentru construirea centrului Transilvania, care va gazdui Filarmonica, in timp ce pentru amenajarea unui bazin de polo vor fi alocate 8 milioane de lei.

 

25 de milioane vor fi folosite pentru modernizarea unor strazi, 10 milioane pentru reabilitarea termica a unor cladiri, doua milioane pentru modernizarea si extinderea iluminatului stradal, iar 73 de milioane de lei vor fi alocate pentru achzitia de autobuze si tramvaie.

 

"Finantarea realizarii investitiilor din surse proprii constituie o problema actuala si de perspectiva la nivelul municipiului Cluj-Napoca datorita fenomenelor care se manifesta la nivelul bugetului local: de scadere a veniturilor incasate la bugetul local, de criza economica, de crestere continua a cheltuielilor publice in special a celor din domeniul cheltuielilor de capital", se arata in referatul care insoteste proiectul.

 

Proiectul de contractare a creditului va fi dezbatut in sedinta din 9 noiembrie.

Comentarii Facebook