Miercuri 24 Aprilie

Liceul Mihai Eminescu, reabilitat pe GENUNCHI. Șantierul e o CALAMITATE

 

Lucrările la Liceul Mihai Eminescu sunt realizate în proportie de 5%, iar lucrurile nu par că se vor îndrepta. Primăria a somat firma, dar fără niciun folos.

 

Șantierul a fost pornit în această vară, lucrarea fiind finantată din fonduri europene. Clădirea nu are acum nici măcar acoperis, iar constructorii s-au ândit să amplaseze un tac în curte, unde să stea elevii pe durata lucrărilor.

 

Directorul școlii, Simona Dobrescu, punctează un lucru și mai grav, faptul că pe șantier au trecut deja șapte firme subcontractoare. ”Ne-au promis că vor veni pe șantier 110 muncitori, dar în fiecare zi putem număra între doi și zece. De la Primăria Cluj-Napoca, instituție care se ocupă direct de această investiție din fonduri europene, am tot cerut ajutor dar nimeni nu s-a implicat. Vine directorul Ovidiu Câmpean, din cadrul Primăriei Cluj Napoca, care răspunde de proiect, ridică din umeri și ne spune că nu are ce să facă”, a spus directoarea.

 

Contractul a fost câștigat de societățile Coldea Construct SRL și Dava Impex SRL, care până la începutul școlii, în 14 septembrie, ar fi trebuit să termine 20 de clase. ”Au turnat beton pe jos și au dat cu vopsea lavabilă. I-am întrebat pe muncitori de la ce firmă sunt și au zis că nu știu nici ei. Din pereți spânzură tot felul de cabluri de curent. Îți este și frică să intri acolo”, a mai spus directoarea.

 

Prefectul a închis școala, spunând că arată ca un CAP de la Apahida, iar elevii vor fi mutati la Liceele Nicolae Bălcescu și Anghel Saligny.

 

Reprezentantii Primăriei Cluj-Napoca spun că au informat Inspectoratul Școlar că șantierul nu va fi terminat. Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, spune că nici vorbă să fi fost anuntati. ”Am avut o discuție cu primarul Boc, ca până luni, șapte septembrie, să fie gata 20 de săli de clasă și nu au fost. Eu am fost de trei ori în ultima săptămână la Liceul Eminescu și era clar că nu pot să termine. Noi am mai avut de-a face cu una dintre aceste firme și știm cam cum lucrează, situația fiind una critică”, a spus Cuibus.

 

Cel care răspunde de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca este Ovidiu Câmpean, managerul de proiect finanțat cu fonduri europene.

 

Lucrările sunt efectuate în procent de cinci la sută. I-am somat să mărească ritmul. Săptămâna trecută i-am somat. Este vorba despre un proiect de 12.1 milioane lei, finanțat în proporție de 98 la sută, prin fonduri europene. Anul ăsta trebuie să cheltuim cât mai mult”, a spus directorul Ovidiu Câmpean.

 

SC Dava SRL, care lucrează la liceu, este patronată de un controversatul afacerist, Claudiu Cupcea, care a detinut și firma Construdava SRL, acum în insolventă. Ultima societate a mai câștigat lucrări cu Primăria Cluj-Napoca și a fost cumpărată de omul de afaceri Ioan Bene, pentru a stinge unele datorii pe care Cupcea le avea la el. 

 

Construdava SRL lucra și la noua clădire a Inspectoratului Școlar Cluj, dar proiectul este oprit.

 

Prefectul Clujului a ÎNCHIS Liceul Mihai Eminescu. Fără tavan e cam greu să se înceapă școala

Comentarii Facebook