Prefectul Clujului a ÎNCHIS Liceul Mihai Eminescu. Fără tavan e cam greu să se înceapă școala

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a anuntat că Liceul Mihai Eminescu va fi închis și că elevii nu vor învăta acolo. 

 

Liceul este modernizat din fonduri europene, dar este un dezastru. S-a început totul în această vară, iar șeful de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a promis că 20 de clase vor fi terminate până în 14 septembrie. 

 

Prefectul a vizitat marti liceul și a spus că aceste promisiuni nu sunt realiste. ”Eu nu voi semna începerea școlii în aceste conditii. Voi discuta cu inspectorul general școlar Cluj, dl. Valentin Cuibus, pentru găsirea unei solutii”, a spus Gheorghe Vușcan. Prefectul a mai declarat că ”elevii vor fi trimiși la alte școli din centrul Clujului. Sălile aici arată ca niște CAP -uri de la Apahida. Nu se poate începe școala în 14 septembrie”.

 

Proiectul de modernizare a Liceului Mihai Eminescu este coordonat de Primăria Cluj-Napoca și este finantat din fonduri europene. Și aici s-a pornit cu stângul și pare că s-au făcut promisiuni fără acoperire. În 1 septembrie, reprezentantii Primăriei Cluj-Napoca sustineau că totul este în grafic. ”Lucrările sunt în grafic. S-a stabilit cu conducerea școlii care trebuie să fie conditiile pentru data de 14 septembrie. Vor fi 20 de săli de clasă la Eminescu. Se vor asigura conditiile de protectie pentru elevi. Santierul va fi îngrădit pentru a ne asigura că elevii sunt în sigurantă până la finalizarea lucrărilor”, a declarat Diana Apan, reprezentant Primăria Cluj-Napoca. 

 

Coordonatorul proiectului european este directorul din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpeanu, cel care coordonează și lucrările din fonduri europene din centrul Clujului. Vezi AICI imaini de la Liceul Mihai Eminescu.

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că elevii din ciclul primar vor fi mutati la Colegiul Anghel Saligni și cei din clasele 8 - 12 la Colegiul National Nicolae Bălcescu. 

Comentarii Facebook