Legea privind acordarea de facilitati pentru investitorii in agroturism, propusa de Petru Calian, a fost adoptata

Proiectul de lege privind acordarea unor facilitati intreprinzatorilor care folosesc in agroturism doar produse alimentare romanesti, depus de Petru Calian, a fost adoptat de Senat.

 

Senatorii au adoptat astazi proiectul de act normativ cu doar doua voturi impotriva. Initiativa deputatului clujean face parte dintr-un pachet de masuri anticriza pe care parlamentarul l-a trimis presedintelui si Guvernului Romaniei.


?Astfel, intreprinzatorii privati care desfasoara activitati de servicii agroturistice vor fi scutiti de la plata impozitului pe profit si vor plati TVA redus, de 5%, in cazul in care vor folosi numai produse agroalimentare romanesti, productie proprie sau achizitionate din zona respectiva. In acest fel, aceste unitati vor beneficia de o relaxare fiscala cu avantaje reale si imediate?, se arata intr-un comunicat de presa al deputatului PDL de Cluj.

 

Legea isi propune sa atraga cat mai multi investitori in turismul rural, prin pensiuni agroturistice, restaurante traditionale ori restaurante de familie.

Comentarii Facebook