Funeriu , Ministru al "educatiei" : "Sindicalistii de la televizor, niste ... sa nu mai zicem, da?" - VIDEO

Conform Ministrului Educatiei, sindicalistii ar trebui "sa-si bage mintile in cap", iar inspectorii scolari sa discute "cat se poate de hotarat cu liderii locali de sindicat".



In cadrul videoconferintei cu inspectorii scolari din judete, Ministrul Daniel Funeriu le-a transmis sefilor locali din invatamant sa adopte o pozitie ferma fata de liderii sindicali.



"Vreau să vă spun că, dacă reuşim să organizăm proba asta, trebuie să fie un test extraordinar de solidaritate şi asta înseamnă că profesorii din România nu înseamnă sindicaliştii ăia de la televizor, nişte... să nu mai zicem, da? Vă rog, atenţie maximă, discutăm cât se poate de hotărât cu liderii locali de sindicat. Guvernul conduce ţara asta, nu sindicatele! (...) Nu vreau să am directori lideri de sindicat, nu vreau să am directori care să fie primii lideri de sindicat şi care să bată palma peste sau pe sub masă"
, a spus Funeriu.

 

In urma acestei videoconferinte mai muti profesori, participanti la grava programata luni, au declarat la televiziuni ca au fost amenintati de directorii de scoli ca urmare a presiunilor facute de inspectorate.

 

Sindicatele din invatamant spera ca luni, 31 mai, 360 000 de angajati din educatie sa intre in greva si in semn de protest sa blocheze desfasurarea Bacalaureatului.

Comentarii Facebook