Miercuri 24 Aprilie

La Cluj-Napoca iarăși se scumpesc gunoaiele Prețul salubrității crește la Cluj până la 14,32 lei de persoană


Primăria Cluj-Napoca vrea să majoreze tarifele de salubrizare menajeră achitate de populație de la 10,92 lei de persoană la 14,43 lei de persoană. Ultima scumpire a deșeurilor a avut loc în 2019.

Organizația Clujul Civic a depus o petiție prin care contestă măsura.

Stimat cetățean clujean, în două zile Consiliul Local va vota din nou creșterea prețului gunoiului - cu încă 32.7%.

Oare îți aduci aminte că ți s-a promis că odată cu CMID se vor reduce costurile cu gunoaiele? Ai fost mințit.

Ai fost mințit și când ți s-a zis că CMID s-a construit în 3 ani. Erau 10 - și nu, tot nu e gata.

Ai fost mințit când ți s-a zis că la CMID nu s-au pierdut bani europeni. Ba s-au și dat înapoi - din buzunarul tău.

Iar faptul că te tot lași mințit, acum o să te coste mai mult. În bani. Pe factură, care vine, lună de lună.

Poate încet te prinzi: faptul că te lași mințit atâta, merge pe buzunarul tău. Pe sănătatea ta. 

Ceri socoteală?

Documentele pe baza căruia Consiliul Local va decide majorarea prețului gunoiului sunt pline de lucruri dubioase. Exemple:

1. Cum se poate că RADP raportează rate de umplere de 74%, când au dat în scris azi primăvară că “la data de 19.05.2020 se va atinge 75% din capacitatea maximă de deșeuri admisă”?

2. Cum se poate ca CMID să obțină o autorizație INTEGRATĂ de mediu pe o PARTE a unei PĂRȚI a unei construcții, care e departe de-a fi gata?

3. Cum va putea să gestioneze RADP fluxul de gunoaie intrat, când, conform propriilor documente disponibile, capacitatea lor de prelucrare e NET inferioară capacității necesare?

Consiliul Local Cluj-Napoca va lua decizia joi, bazat pe aceste documente. Contribuie ca această decizie să fie una RESPONSABILĂ.

CERE-I celor care au semnat documentele care pregătesc decizia (Emil Boc, Alin Tișe, Ion Pantelimon, Dan Ștefan Tarcea, Aurora Roșca, Gheorghe Șurubaru, Alina Rus, Olimpia Moigrădan, Marius Coroșm, Mihaela Adela Todoruț, Vasile FLorin Stamatian), se mai uite odată, în detaliu, pe ce și-au pus semnătura. Să verifice pas cu pas, legalitatea și fezabilitatea propunerii.

CERE-LE membrilor Consiului Local Cluj-Napoca să analizeze propunerea cu maximă seriozitate, cu deplina asumare a răspunderilor legale care îi revin.

Ceri aceste lucruri? Scrie un DA în comentariu la această postare. O faci pentru tine. Pentru familia ta. Pentru orașul tău.

O copie a acestei postări va fi depusă joi la Registratura Primăriei Cluj-Napoca, și va fi trimis persoanelor menționate mai sus, și tuturor consilierilor locali ai Municipiului Cluj-Napoca”.

Untitled.jpg

Comentarii Facebook