Clujul montează rulouri de iarbă și se laudă, Oradea face șosea la nivel de autostradă. Licitația a fost adjudecată: 134 de milioane de euro


Ilie Bolojan mișcă lucrurile la Oradea, în timp ce Clujul se sufocă sub studiile de prefezabilitate pentru centură, metrou și tren metropolitan (n.red. care există de fapt, dar Primăria trebuie să discute cu CFR Călători pentru a ajusta orarul trenurilor). 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat licitaţia pentru selectarea constructorului şoselei care va lega Oradea de Autostrada Transilvania, a anunțat marţi seara, primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

”Firma STRABAG a fost desemnată să realizeze cei 19 km cu profil de autostradă. Noul drum va începe cu un pasaj peste calea ferată de la giratoriul de pe Calea Sântandrei, trece cu un pod nou peste Criş în zona localităţii Sîntion, traversează cu pasaje supraterane drumul şi calea ferată ce duc spre Ungaria în zona comunei Borş şi se termină într-un nod rutier pe autostradă, la 2,5 km de graniţă", a precizat, pe pagina de Facebook, edilul Oradiei. 

”În doi ani ar trebui ca Oradea şi judeţul Bihor să fie legate direct, pe autostradă, de Europa. Mulţumesc echipei de la Transporturi şi de la CNAIR pentru colaborarea pe care am avut-o până acum în vederea realizării acestui proiect", a mai precizat Bolojan.

Primăria Oradea şi-a asumat realizarea documentaţiilor pentru expropriere.

Foto: Inaugurarea făcută de primarul Emil Boc a spațiului din fața Bibliotecii din Mărăști, unde s-au pus rulouri cu iarbă. Zona este denumită Aleea Bibliotecii

117221494_3268211736600962_3062118539699706985_o.jpg

Foto: Emil Boc pozează la fotograful Primăriei Cluj-Napoca pentru pagina de Facebook

Comentarii Facebook