Klaus Iohannis către PSD şi premierul Dăncilă: ”Dragnea este un infractor”


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, într-o declaraţie de presă, că ”România nu are prim-ministru” și Dragnea ”este infractor”.

Prima cauză a problemei este că, de facto, România nu are prim-ministru. Iar a doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face orice fără să mă contacteze. Constat că PSD-ul, sub acest Liviu Dragnea, şi-a pierdut capacitatea de a face politică”, a spus preşedintele României. 

Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a mai spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a spus despre Liviu Dragnea că este infractor.

Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional. Majoritatea pesedistă a considerat, la Senat, că un termen rezonabil este două-trei luni. Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului, acest Guvern fiind condus de infractorul Dragnea prin interpuși”, a mai spus preşedintele României. 

Comentarii Facebook