Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD pentru că a folosit cuvântul „penali”


Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru termenul ”penali” folosit la adresa liderilor PSD-ALDE.

Astfel, șeful statului va trebui să achite o amendă contravențională în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, CNCD a respins plângerea pentru exprimarea “festivalul inculpaţilor” folosită de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Au fost cinci voturi ”pentru” și patru ”împotriva” acestei decizii a CNC, potrivit g4media.ro.

Administrația Prezidențială a reacționat anunțând că președintele consideră amenda una politică și o va contesta.

”Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată în mesajul Administrației Prezidențiale.

Sesizările la Consiliul pentru Combaterea Discriminării au fost făcute de site-ul luju.ro, ”Lumea Justitiei”, la data de 19 februarie.

Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă din data de 15 februarie.

Comentarii Facebook