Kelemen Hunor îl apără pe Viktor Orban: ”Susţin ferm că nu are în el nicio picătură de rasism”


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că discursul lui Viktor Orbán de la Băile Tuşnad nu a fost unul rasist.

Îl cunosc de foarte mult timp pe Orbán Viktor, am discutat pe îndelete cu el de mai multe ori şi susţin ferm că Orbán Viktor nu are în el nici o picătură de rasism”, a declarat Kelemen Hunor publicaţiei maszol.ro.

Să nu mai vorbim de faptul că cineva încearcă în mod deliberat să  interpreteze greşit o declaraţie şi doreşte să-şi întărească propria părere sau prejudecăţile printr-o interpretare greşită. Este la mare modă, astăzi, ca, fără o gândire profundă, să numim pe cineva fascist sau rasist, pe oricine nu este de acord cu noi sau care are o altă opinie. Eu pot să găsesc fraze în operele lui Platon pe care, dacă le scot din context, pot demonstra, dintr-o singură mişcare, cât de rasist sau fascist a fost Platon. Dacă ne uităm la tot discursul lui Orban, putem vedea că nu a fost un discurs bazat pe rasism sau pe teoria speciilor. Există o singură specie de om, homo sapiens, restul e cancan”, a mai afirmat preşedintele UDMR. 

Viktor Orban a iritat pe toată lumea la Băile Tuşnad, unde a spus că țările unde popoarele europene s-au amestecat cu cele non-europeni ”nu mai sunt naţiuni”.

Comentarii Facebook