Iulia Motoc, judecător CCR pe blog: "Noi, disidenţii, suntem priviţi ca o şleahtă de nebuni"

 

Judecătoarea Iulia Motoc a scris pe blog, despre presupusul scandal pe care l-ar fi avut cu Aspazia Cojocaru la ultima şedinţă CCR, dar dă şi un citat suprinzător din Adam Michnick.

"Zile in care recitesc istoria comunismului pentru a o intelege pe cea a postcomunismului. Cred, ca si Francois Furet, ca nu a existat o revolutie si ca este o continuitate intre cele doua tipuri de regimuri politice mentionate anterior. Sunt convinsa ca, fara democratizarea indusa de Uniunea Europeana, dupa adoptarea criteriilor de la Copenhaga, statele din Europa de Est ar fi putut glisa spre regimuri autoritare similare unor state din America Latina. Este prea devreme sa se poate scrie despre crizele democratice din Europa de Est dupa mai mult de douazeci de ani de la caderea formala a regimului totalitar care a purtat numele de comunism", scrie Iulia Motoc pe blog.

Despre presupusul scandal cu Aspazia Cojocaru, judecătoarea care a primit ameninţări cu moartea de la un deţinut, Iulia Motoc face o trecere ironică în revistă a celor apărute în presă: "Curtea Constitutionala: Motoc si Cojocaru neaga existenta unei dispute si acuza presiuni. Aspazia Cojocaru dezminte existenta unui conflict cu Iulia Motoc, colega sa in Curtea Constitutionala. Speculatia, neasumata de cineva, a fost lansata marti pe un site necunoscut, in conditiile in care asupra Curtii se fac tot felul de presiuni pana la decizia finala pe referendum".

Comentarii Facebook