Ion Iliescu, la aniversarea SPP: „Este un pilon al democrației, modelat după aspirații occidentale”


Fostul preşedinte Ion Iliescu a susținut, în mesajul transmis duminică, cu ocazia a 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), că serviciul  este un pilon al democraţiei româneşti, având, instituţional, o contribuţie semnificativă în asigurarea echilibrului şi evoluţiei societăţii românești.

Amintind de faptul că el a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii, Iliescu i-a numit pe angajaţii SPP „Un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României”.

„Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, a afirmat fostul preşedinte.

Iliescu a amintit cititorilor că s-au împlinit 33 de ani de la înființarea SPP-ului şi că, în toți acești ani, a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii.

„Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României!”, a mai susținut Ion Iliescu.

Fostul președinte nu mai înregistrat nicio activitate pe blogul său din 6 februarie, de la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu.

Comentarii Facebook